tr?id=429922393884973&ev=PageView&noscript=1 Cum să îți alegi forma perfectă a bucătăriei tale

Блог

Blog 17 Нояб, 2016

Cum să îți alegi forma perfectă a bucătăriei tale

Atunci când pornești în căutarea/proiectarea bucătăriei este bine să știi ce formă preferi, în funcție de spațiul disponibil și nevoi. De asemenea, trebuie să ai în vedere cele 3 zone de lucru (pentru gătit, spălat şi zona de depozitare) care te vor ajuta să obţii cea mai eficientă soluţie pentru bucătăria ta.  Ți-am pregătit  mai jos cele mai frecvente 5 tipuri de bucătării.

 

BUCĂTĂRIE ÎN LINIE

La bucătăriile în linie, toate electrocasnicele şi dulapurile sunt aşezate pe un singur perete. Această dispunere este potrivită pentru bucătăriile înguste, pentru locuinţele mici sau medii ca dimensiune, sau în cazul în care o singură persoană lucrează în bucătărie. Dacă foloseşti această dispunere pentru o bucătărie mare, există riscul să rămână spaţii prea mari între zonele de lucru.

  

BUCĂTĂRIE CU INSULĂ

Alege o bucătărie cu insulă dacă vrei să ai o suprafaţă mai mare de lucru şi de depozitare. De asemenea, va fi mai uşor ca mai multe persoane să lucreze în bucătărie în acelaşi timp. Poţi echipa insula de bucătărie cu încă o chiuvetă sau un cuptor/plită. Înainte de a alege această opţiune, verifică dacă poţi conecta instalaţia de apă, cea electrică şi sistemul de ventilaţie pentru hotă la insulă. Pentru acest tip de bucătării, ai nevoie de o încăpere mare. Trebuie să fie o distanţă de cel puţin 120 cm între dulapuri şi insulă pentru a avea suficient loc să te mişti şi să deschizi cu uşurinţă uşile şi sertarele. Insula de bucătărie poate fi folosită şi ca loc de servit masa, ca bar sau ca separator de cameră.

 

BUCĂTĂRIE ÎN FORMĂ DE L

Bucătăria în formă de L este practică şi îţi oferă o zonă eficientă de lucru şi de depozitare. Această dispunere este cea mai frecventă şi cea mai potrivită dacă vrei să aşezi o masă sau o insulă mică în bucătărie. Dacă împarţi zonele de lucru între 2 pereţi alăturaţi, obţii un triunghi în care te poţi mişca cu uşurinţă. Lasă spaţiu pentru o suprafaţă de lucru între fiecare zonă – cuptor/plită, chiuvetă/maşină de spălat vase şi frigider/congelator – pentru a reduce riscul de a vărsa lichide şi pentru a nu aglomera spaţiul.

 

BUCĂTĂRIE ÎN FORMĂ DE U

Bucătăria în formă de U este perfectă pentru prepararea mâncării; ai totul la îndemână şi foloseşti spaţiul la maxim pentru depozitarea alimentelor şi pregătirea acestora. Spaţiul de lucru creat astfel este suficient pentru ca două persoane să lucreze în acelaşit timp în bucătărie. Pentru organizarea unei bucătării în formă de U este nevoie de o încăpere mare. Trebuie să laşi un spaţiu de cel puţin 120 cm între rândurile opuse de dulapuri pentru a avea suficient spaţiu.

 

BUCĂTĂRIE ÎN LINIE PARALELĂ

Bucătăria în linie paralelă permite amenajarea a două spaţii de lucru şi de depozitare pe doi pereţi opuşi. Acesta este un avantaj în cazul bucătăriilor unde se găteşte intens. Bucătăria în linie paralelă nu are nevoie de foarte mult spaţiu şi este o soluţie excelentă dacă ai o uşă sau o fereastră la capătul bucătăriei. Evită amenajarea zonelor de lucru una în faţa celeilalte, pentru ca doi oameni să poată lucra concomitent. Trebuie să laşi un spaţiu de cel puţin 120 cm între dulapurile aflate pe pereţi opuşi pentru a te putea mişca confortabil şi pentru a putea deschide uşile dulapurilor opuse în acelaşi timp. Dacă aşezi cuptorul/plita şi chiuveta/ maşina de spălat vase pe aceeaşi parte, reduci riscul de a vărsa lichide şi nu va trebui să duci oale sau cratiţe fierbinţi între rânduri.

Toate modelele de bucătării prezentate în acest articol,  sunt disponibile în showroom-ul Bucătăria Mea.  Și pentru că sîntem în ajun de sărbători,  bucătăria pe care ți-o dorești este mai aproape de tine. Ți-am pregătit  discounturi de pînă la 70% la tot mobilierul de bucătărie expus în showrroom.

Mai multe detalii găsești aici.

 

Top